„A magyar rendőrök 800-1000 euróért futni hagynak” – állítja egy embercsempész a német köztévén bemutatott oknyomozó filmben

FILM
2023 november 30., 17:32
  • Lukas Augustin és Vanessa Schlesier német újságírók „A nyom: Beépülve az embercsempész-maffiába" címmel oknyomozó filmet készítettek.
  • Tamer Bakiner beépített ügynökként, rejtett kamerával és mikrofonnal tárgyalt a bűnözőkkel, majd illegális határátlépéseket is látott a szerb-magyar határnál.
  • A filmben megszólaló embercsempész elárulja, hogy mennyit keres, és arról is beszél, hogy szerinte mennyibe kerül megvesztegetni egy magyar rendőrt.
  • Az exkluzív anyagot a német köztévé, a ZDF publikálta.

A film főszereplője a beépített ügynök, Tamer Bakiner, aki hónapokig dolgozott azon, hogy kapcsolatba kerüljön a müncheni embercsempész-maffiával. Az újságírók nem véletlenül Bakinert bízták meg a veszélyes feladattal, ugyanis a magánnyomozó 25 éves tapasztalattal rendelkezik, 5 nyelven beszél, ráadásul még kinézetével sem lóg ki a bűnözők közül, ugyanis sötét szakálla és testépítő-verseny kompatibilis felsőteste van.

Beépülés

A rejtett kamerával és mikrofonnal felszerelt Bakiner a müncheni főpályaudvar közelében találkozik először az összekötő emberével, aki embercsempészet miatt már a börtönt is megjárta. Előadja gondosan felépített legendáját, miszerint 60 személyt akar Törökországból Németországba csempészni, és ehhez keres üzleti partnert.

Miközben kebapot esznek, az összekötő elmondja, hogy a menekülteket egészen Münchenig elhozzák, fejenként 6000 eurós áron. Az egyórás találkozón még arra is kitér a fiatal férfi, hogy milyen jövedelmező üzlet embercsempésznek lenni. Állítása szerint másfél év alatt 600 ezer eurót, vagyis közel 230 millió forintot keresett.

Megbeszélés az összekötővel Münchenben
photo_camera Megbeszélés az összekötővel Münchenben Forrás: ZDF

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.