Tájékoztató fórumot szervezett az elárverezett Qualitas Gimnázium igazgatója, de nem ment el rá

oktatás
2023 november 30., 20:54

Tájékoztató fórumot hívott össze délelőttre a Qualitas Gimnázium igazgatója, de hiába várták a gyerekek, nem ment el rá – számolt be az RTL Híradó.

Ott Ferenc, a Qualitas Gimnázium igazgatója tájékoztatja a szülőket szeptemberben a kilakoltatás után az új, csepeli helyszínen.
photo_camera Ott Ferenc, a Qualitas Gimnázium igazgatója tájékoztatja a szülőket szeptemberben a kilakoltatás után az új, csepeli helyszínen. Fotó: Kaufmann Balázs/444

A csatorna szerint ez lehetett az iskola utolsó tanítási napja, mert az iskola épületének elárverezése után még nem újították meg a működési engedélyüket. A diákok többsége kétségbe van esve, mert nem tankötelesek és más iskolába még nem veszik át őket, de Gulyás Gergely szerint a kormány próbál segíteni nekik.

A botrány kitörése után az igazgató azt mondta a szülőknek, hogy minden rendben a működési engedéllyel, de ez nem volt igaz. A Belügyminisztérium szerint akit kellett, elhelyezték azok közül a tanulók közül, akik a szeptemberben kilakoltatott iskolába jártak.