444-es filmet néztek fizikaórán a Piarista Gimnázium tanulói, a tanár szóbeli figyelmeztetést kapott

oktatás
2023 december 04., 12:05

„A 444 egyik aktuálpolitikai tematikájú filmjét vetítette le diákjainak pár hete a Budapesti Piarista Gimnázium egyik fizika tanára” – írja a Mandiner, szülők beszámolója alapján. A lap azt már nem említette meg, hogy melyik filmről volt szó, de gyanús, hogy a Valótlanul című filmünk lehetett az, amit már több mint félmillióan láttak.

A lapnak az iskola igazgatója, Horváth Bálint Pál azt mondta, „szülői bejelentésből” értesült „a szóban forgó esetről” még november első felében, ezután egyeztetett az iskola fenntartójával is.

„Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban” – mondta az igazgató.

Az nem derült ki, hogy az egész filmet vagy csak egy részletet sikerült megmutatni a diákoknak a filmünkből, amihez már angol és lengyel felirat is készült.

link Forrás