A köztévé kommentátora azt állította a Vasas-Győr meccs közvetítése közben, hogy Csányi Sándor a Vasas egyik tulajdonosa, az OTP ezt kategorikusan cáfolta a 444-nek

sport
2023 december 04., 12:07

Az első negyedórában még csendesen csordogált a Vasas és a Győri ETO éppen egy hete, múlt hétfőn megrendezett NB2-es rangadója, amikor a meccset közvetítő M4Sport kamerája izgalmas akciók híján megmutatta az Illovszky-stadion díszpáholyát, a vendégek között Orbán miniszterelnökkel és Csányi Sándor MLSZ-elnökkel. Ekkor még semmi sem utalt arra, hogy 6-0-ás hazai henger lesz a vége, Orbán is valami papír olvasgatásába merült éppen.

A köztévé kommentátora ekkor a következő információkat osztotta meg a másodosztályú futball szerelmeseivel:

"Itt van Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is, Nagy Miklós mellett. Ugye a legutóbbi, Honvéd elleni bajnokin Csányi Sándor is kilátogatott a meccsre, az MLSZ elnökeként és ugye a Vasas egyik tulajdonosaként. Főleg inkább azért az utóbbi szerepkör volt gondolom hívogató Csányi Sándor számára."Mindez meghallgatható az itt megtekinthető meccsközvetítésben, meccsóra szerint 26:30 és 26:59 között.

A dolog azért volt feltűnő, mert eddig úgy lehetett tudni, hogy a Vasas focicsapatát működtető cég tulajdonosai Nagy György milliárdos vállalkozó, Csányi Sándor ezeréves üzlettársa és az MLSZ-elnök bankja, az OTP igazgatósági tagja, valamint Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, illetve minimális részben a Vasas sportegyesület.

Az ügyben megkerestem az MLSZ-t és az OTP-t is. Utóbbi helyről reagáltak, méghozzá egy határozott cáfolat formájában:

"Dr. Csányi Sándor semmilyen formában vagy arányban nem tulajdonosa a Vasas labdarúgó klubnak"- közölte a 444-gyel az OTP bank kommunikációs főosztálya. Az MLSZ több nap után sem reagált.

Csányi Sándorról a Vasashoz úgy kötődik, hogy az OTP Bank a csapat főszponzora. Az igaz mondjuk, hogy Csányi nyilatkozott már úgy a Vasasról, szponzorként, mintha közvetlen beleszólása lenne a klub menedzselésébe. 2021-ben azt mondta a Csakfocinak, hogy "külföldi nem lehet a csapatban, akkor szállunk ki, amikor megjelenik az első légiós. Ezért bízom abban, hogy egyre több fiatalra támaszkodnak majd ott is, mert erre szükség lenne."