Miskolcon beállt a Momentum is a polgármester mögé, akit viszont sem a DK, sem az LMP nem támogat

POLITIKA
2023 december 07., 11:08

A jelenlegi polgármestert, Verest Pált támogatja a Momentum a jövő évi önkormányzati választásokon - jelentette be Gelencsér Ferenc, a párt elnök-frakcióvezetője a Facebookon.

photo_camera Balról a második Gelencsér Ferenc, jobbról a második Veres Pál.
Fotó: Gelencsér ferenc/Facebook

A Momentum Mozgalom megígérte, nem lesz akadálya annak, hogy ismét egy ellenzéki jelölt, egy ember álljon az állampárt jelöltjeivel szemben” – írja bejegyzésében Gelencsér.

Bízunk benne, hogy már nem kell sokáig arra várni, hogy teljes legyen az egység Veres Pál mögött, hiszen ő biztosan képes legyőzni az állampárt emberét a városban” – zárta bejegyzését a Momentum elnöke.

Optimizmusnak tűnik a Momentum elnökének zárómondata, főleg annak tükrében, hogy Verest sem a DK, sem az LMP nem támogatja, helyette Hegedűs Andreát, a DK országgyűlési képviselőjét indítják jövőre.

A DK elsősorban azt kifogásolja, hogy még 2021 márciusában Veres Pált kérte fel a Miskolci Egyetem megüresedett kuratóriumi pozíciójára Varga Judit, mint a kuratórium elnöke. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint pedig mindez azt jelenti, hogy a polgármester együttműködik a kormánnyal.

Veres Pál erre csak annyit reagált: „A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek.