Otthon ült, és azon gondolkodott a solymári gázoló, hogy mit kellene tennie

baleset
2023 december 07., 13:11

Csütörtökre elfogta a rendőrség azt a 34 éves férfit, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el szerdán két nőt Solymáron, majd megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről.

A rendőrök szerdán nagy erőkkel keresték a zebrán két, szabályosan átkelő nőt elütő autóst, aki egy WI-BE 989 német rendszámú BMW X6 típusú autót vezetett. A baleset során mindkét gyalogos megsérült, a sofőr azonban megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott Budapest felé. Kocsija bal oldala rongálódott, oldalsó tükre letört.

Tegnap még több tucatnyi kamerafelvételt elemeztek a rendőrök, házról házra jártak, hogy információkat szerezzenek. Kora estére összeállt a kép, és egy fővárosi címre indultak. Egy Budapest II. kerületében lévő ház garázsában meg is találták a baleset miatt rongálódott autót, percekkel később pedig annak gazdáját is.

photo_camera Őrizetbe veszik a solymári gázolót.
Fotó: police.hu

A 34 éves, orosz–magyar kettős állampolgárt előállították, és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Azt mondta, megijedt, amikor gázolt, ezért hajtott tovább, tanácstalan volt, és azóta gondolkozott, mit kellene tennie. Erre már nem lesz szükség - írja a police.hu -, megteszik helyette a rendőrök. Őrizetbe vették, sorsáról a napokban a bíróság dönt.

Kiemelt videóink