Elon Musk visszaengedte Alex Jonest az X-re

INTERNET
2023 december 10., 13:35

Elon Musk az összeesküvés-elméleteket terjesztő Alex Jones fiókját az X-en.

Az X tulajdonosa arra kérte a felhasználókat, hogy szavazzanak egy szavazáson, hogy feloldják-e Jones tiltását a platformon, és jelezte, hogy tiszteletben tartja az eredményt. Végül a kb. 2 millió szavazó 70 százaléka a tilalom feloldására szavazott.

Jones hírhedt arról, hogy azt állította, a 2012-ben a Sandy Hook Általános Iskolában történt, 26 halottal járó lövöldözést „megrendezték”. A bíróság az áldozatok családtagjainak járó, 1,5 milliárd dolláros kártérítésre kötelezték.

Alex Jones, az Infowars műsorvezetője ezen a felvételen éppen békajelmezben illusztrálja elméletét, hogy az amerikai szövetségi kormány olyan vegyszerekkel szennyezi a vizeket, amitől a békák homoszexuálissá válnak.
photo_camera Alex Jones homoszexuálisbéka-jelmezben.

Alex Jonest, az Infowars alapítóját eltávolították a többi nagy platformról, köztük a YouTube-ról és a Facebookról. 2018-ban tiltották ki a Twitterről, mert megsértette az oldal visszaélésszerű magatartásra vonatkozó szabályait.

Miután 2022 októberében megvásárolta a platformot, Musk elutasította Jones néhány támogatójának felhívását, hogy állítsa vissza a trumpista műsorvezető fiókját. Musk most azt mondta, a lépés „pénzügyi szempontból rossz lenne X számára”, de „az elvek többet számítanak, mint a pénz”. (BBC)