Egy porszívózsákból került elő a csaknem 300 milliós gyémántgyűrű

külföld
2023 december 11., 06:39

Egy közelebbről meg nem nevezett malajziai üzletasszony néhány órára beugrott vásárolni a városba, és amikor visszaért a párizsi Ritzben foglalt hotelszobájába, nem találta meg az asztalon a 750 ezer eurós (285 millió forintos) gyémántgyűrűjét ott, ahol hagyta. Már mindenféle elméletek kezdtek keringeni arról, hogy az Ocean's filmekbe illő rablás történt, amikor a szálloda kiadott egy közleményt: a biztonságiak egy porszívó zacskójában találták meg a gyűrűt.

A Ritz Párizsban.
photo_camera A Ritz Párizsban. Fotó: SERGE ATTAL/Only France via AFP

Mindez nem volt elég ahhoz, hogy eloszlasson minden kétséget a történtek pontos körülményeivel kapcsolatban, de a szálloda azt mondta, hogy ügyfele örömmel fogadta a hírt.

„Szeretnénk köszönetet mondani a párizsi Ritz személyzetének, akik mindent mozgósítottak a keresés érdekében, és akik minden nap tisztességgel és professzionalizmussal dolgoznak" – mondta az ügyről a tulajdonos a Le Parisien írása szerint. A százmilliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnését és megkerülését mindenesetre vizsgálja a rendőrség.

Nem ez lett volna az első eset, hogy a Place Vendôme téren lévő híres szállodát kirabolják. A szaúdi királyi család egy meg nem nevezett tagja 2018-ban bejelentette, hogy lakosztályából mintegy 800 000 euró értékű ékszereket loptak el, hónapokkal korábban pedig öt fegyveres férfi több mint 4 millió euró értékű ékszereket vitt el a szálloda kirakataiból.

(Guardian)