Négy hónapja nincs gáz egy zuglói társasházban, közel harminc lakást nem nem tudnak fűteni

belföld
2023 december 12., 07:25

Szivárgásra hivatkozva augusztus 20-án kapcsolta le a gázt a zuglói Nagy Lajos király útja 156. szám alatti társasházban az MVM, az azóta eltelt négy hónapban nem oldódott meg az ügy. Az MVM, a kivitelező cég és a társasházi közös képviselet egymásra mutogat, miközben 28 lakás és félszáznál is több lakó maradt fűtés nélkül, írja a hvg.hu.

photo_camera Fotó: FERNANDO GUTIERREZ-JUAREZ/dpa Picture-Alliance via AFP

Nyáron 2-3 hetet ígértek a helyzet megoldására, ekkor még senki sem gondolta, hogy a fűtési szezon közepén sem lesz fűtés. A lakók elsősorban a társasház közös képviseletét említik, amikor a felelősség kérdése szóba kerül, szerintük a tájékoztatás hiánya legfrusztrálóbb.

Az MVM szerint a gázszolgáltatást a társasház csatlakozó vezetékének tömörtelensége miatt szüntették meg augusztus 20-án. A közös képviselő és a megbízott kivitelező cég október 31-én nyújtott be kérelmet a gázmérők leszerelésére, a műszaki felülvizsgálat iránti kezdeményezés december 6-án futott be az MVM-hez. A felülvizsgálat december 12-én van, ha ez sikeres, visszakapcsolhatják a gázt.

„A lakás több pontjában olyan hideg van, mint kint. Nincs fűtés, nálunk még melegvíz se, ezeket elektromos fűtőtestekkel, illetve vízforralóval helyettesítjük" – mondta a lapnak egy lakó, hozzátéve, hogy néhány lakásban klímát is felszereltek, de az sem képes felfűteni teljesen a lakásokat, a megnövekedett energiahasználat pedig többször lecsapja a biztosítékot, ilyenkor az egész házban elmegy az áram.