24 kórházigazgatót tett lapátra Pintér, de egyiknek sem árulták el a nevét

Egészségügy
2023 december 13., 13:12

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató, közölte a Belügyminisztérium. A tárca közleménye szerint december 31-ei hatállyal

  • Pintér Sándor két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, mert betöltötték 65. életévüket.
  • A belügyminiszter két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről is döntött, írják.
  • A leváltásoknak még nincs vége, a közlemény szerint a megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza..

Összesen 2 + 5 + 2 + 5 + 10 = 24 intézményvezetőt váltanak le. Hogy pontosan kiket, és melyik kórházak éléről, nem árulta el a Belügyminisztérium.

A Belügyminisztérium tájékoztatását azzal zárja, hogy „az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.”