Szó szerint a tettek mezejére lépett egy fideszes képviselő a józsefvárosi képviselő-testületi ülésen, az ülést be kellett rekeszteni

POLITIKA
2023 december 14., 12:34

Az év utolsó képviselő-testületi ülése zajlott ma Józsefvárosban, nem várt izgalmakkal. Szerencsére az ülésről készült élő közvetítés, így betekintést nyerhetünk egy önkormányzat dolgos mindennapjaiba.

És hát milyen dolgos mindennapok ezek! Az ülés első órája bővelkedett az egymásnak feszülésben, a fideszes képviselők alaposan tesztelték Pikó András tűrőképességét, agyzsibbasztó módon már a napirend elfogadása is felért egy iszapbirkózással. És az első napirendi pont még csak ezután következett.

Amibe Pikónak nem igazán sikerült belevágnia, ugyanis valaki (talán Vörös Tamás a Fidesz-KDNP színeiben) valamit bekiabált, Pikó figyelmeztette, hogy ne kiabáljon közbe, mire a bekiabáló viszontfigyelmeztette a polgármestert, hogy vezesse szabályosan az ülést, erre Pikó közölte vele, hogy megvonja tőle a szót, a képviselő szerint meg az nem is volt nála. Nevetés.

Az ülés 58. percében jártunk ekkor, és a java csak ezután jött!

Alig 2 perccel később ugyanis a Józsefváros Újság beszámolója szerint „Egry Attila fideszes képviselő a tettek mezejére lépett.”Sajnos az élő közvetítésen az incidenst nem látni (egyébként 1 óra 1 percnél kezdődnek az izgalmak), csak Pikó András polgármestert, aki, amikor kitör a hangzavar, egy ideig döbbenten néz, miközben a háttérből vélhetően Szarvas Koppány Bendegúz hangját halljuk, ahogy emelt hangon közli: „Ne lopjál, te fideszes, ne lopjál!” Pikó némi hezitálás után 10 perces szünetet rendel el, mint mondja:

„Tettlegességre került sor.”Valaki bekiabálja, hogy „nem”, Pikó meg azt mondja, hogy „de”, majd az asztalra csap, feláll, és emelt hangon közli: „Higgadjanak le!” Ezután kimegy a képből, az adás pedig megszakad.

És hogy mi zajlott mindeközben? A Józsefváros Újság szerint „Egry Attila fideszes képviselő ott termett Szarvas Koppány Bendegúz momentumos képviselőnél, és felszólította, hogy hagyja abba a fideszes képviselők videózását, és igyekezett elvenni a telefonját.

Erre utalhatott a közvetítésbe is behallatszó „ne lopjál” kitétel, Szarvas Koppány Bendegúz pedig az alábbi Facebook-posztot tette közzé az eset után.

link Forrás

A helyi újság beszámolója szerint a szünetben Egry és Szarvas kezet fogtak, a szünet után pedig Pikó az iránt érdeklődött, kérje-e a rendfenntartó erőket az ülés levezetéséhez.

Lehet, hogy azzal jobban járt volna, a bekiabálások ugyanis folytatódtak, úgyhogy újabb 10 perces szünetet kellett elrendelnie.

Aminek leteltével a fideszes képviselők bejelentették, hogy az ülést elhagyják, ha nem áll vissza a demokratikus rend. Amivel visszautaltak az ülés elejére, amikor is arról folyt a vita, hogy szankcionálhatja-e a polgármester (aki egyben a levezetőelnöke is volt az ülésnek) a bekiabálásokat, és megvonhatja-e a szót a bekiabáló képviselőktől.

A fideszes képviselők végül kivonultak az ülésről, ami végül még közel 3 órán át folyt - immár zavartalanul.