18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Gránátokat robbantott egy képviselő egy kárpátaljai falu tanácsülésén, sok a sérült

külföld
2023 december 15., 12:22

Kárpátalján egy képviselő gránátokat robbantott a Kereckei Községi Tanács épületében december 15-én. Az eset a tanácsülés ideje alatt történt – írja a Karpatinfo.net a Kárpátaljai Megyei Rendőrség Facebook-oldala alapján. A férfi belépett a teli tanácsterembe, váratlanul elővett a zsebéből három gránátot, majd kihúzta a biztosítószegeket és a tanácsterem közepére dobta őket. A szerkezetek másodperceken belül felrobbantak.

link Forrás

Azt írják, 26 ember sérült meg, közülük hat súlyos állapotban van. Az orvosok újraélesztést végeztek a gránátokat felrobbantó férfin is. A Kárpáti Igaz Szó nevű lap szerint egy ember, maga a robbantó meghalt.

Az esetről videó is készült. A Nexta kitakarás nélkül publikálta a szokatlanul felkavaró a felvételt, míg a rendőrség egy blőrözött változatot publikált a Facebookon.

link Forrás

A hatóságok azt írják, a helyszínen minden szakszolgálat, a rendőrség nyomozó- és operatív csoportja, robbanóanyag-szakértők és igazságügyi szakértők dolgoznak. Az elsődleges nyomozati intézkedések folyamatban vannak. Hogy mi volt a képviselő motivációja, arról egyelőre egyetlen híradásban sincs szó.