Meghalt a BME laboratóriumában megsérült kutató

belföld
2023 december 15., 14:25

A gyors és szakszervű orvosi ellátás ellenére csütörtök este a kórházban elhunyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) felületfizikai laboratóriumában megsérült dolgozó, közölte az egyetem kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Ahogy azt mi is megírtuk, csütörtök kora reggel egy vákuumtechnikai eszköz tisztítása során csaptak fel a lángok a laboratóriumban. A tűzjelzésre a BME biztonsági szolgálatának munkatársai azonnal a helyszínre siettek, a tüzet eloltották, a helyiségben dolgozó munkatársat elsősegélyben részesítették. Riasztották a mentőket, akik kórházba szállították a dolgozót.

Az egyetem azt írta, hogy a balesetet szenvedett munkatárs 2004-ben szerzett diplomát a BME-n, és 2007 óta volt a Fizikai Intézet tudományos segédmunkatársa. A Műegyetem vezetése együttérzését fejezte ki és rendkívüli segítséget ajánlott fel az elhunyt szüleinek és testvérének. Az egyetem az illetékes hatóságokkal együttműködve vizsgálja a tűzeset okait és körülményeit, olvasható a közleményben.