Napközben pluszok, este mínuszok és köd várható a jövő héten

időjárás
2023 december 17., 20:11

Vasárnap éjszaka Észak-Magyarországon terjeszkedik a köd, míg másutt többnyire derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, írja az OMSZ. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás is lehet, erősebb szélre azonban nem kel lszámítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között alakul.

Hétfőn

fokozatosan csökken a köd, a nap országszerte kisüt - bár északon, északkeleten tartósan borult, párás, foltokban ködös maradhat az idő. Itt szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, másutt csapadék azonban nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 11, a tartósan borult, párás részeken 0, +5 fok között várható. A légmozgás mérsékelt marad.

Kedden

a rétegfelhőzet, pára, köd napközben zsugorodik, de északon, északkeleten többfelé, másutt helyenként napközben is megmaradhat. Itt ismét előfordulhat szitálás vagy ónos szitálás. A hőmérséklet hajnalban általában -6, +2, kora délután 1 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, párás részeken lesz a hidegebb. Továbbra sem várható nagyobb szél.

Szerdán

a köd és a rétegfelhőzet csaknem mindenütt feloszlik és csapadék sem valószínű. Legfeljebb szitálás, délutántól néhol gyenge eső fordulhat elő. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A hajnali -6, +2 fokról 2 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön

erősen felhős vagy borult lesz az ég. Néhol előfordulhat szitálás, a nap vége felé észak felől szórványos eső, zápor. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is várhatók. A délnyugati szél több helyen is megélénkül. A minimum -8 és +1, a csúcsérték 1 és 8 fok között alakul.

Pénteken

ismét nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és több helyen eshet, záporzhat. Sokfelé megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában -4, +5, kora délután 3, 9 fok körül alakul a hőmérséklet.

(Borítókép: Caspar David Friedrich - Vándor a ködtenger felett)