A görög Olympiacosszal játszik a Ferencváros a Konferencia-liga nyolcaddöntőjéért

futball
2023 december 18., 13:26

A Ferencváros labdarúgócsapata a görög bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjével, a görög Olympiacosszal találkozik az Európa Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában. Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában megtartott hétfői sorsoláson kiderült, hogy a párharcot február 15-én idegenben kezdi a magyar bajnok, a visszavágó február 22-én lesz.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Ferencváros az F csoportban végzett másodikként, míg görög ellenfele az Európa-liga A csoportjának harmadik helyezettjeként került át a Konferencia-ligába, a győztes a nyolcaddöntőjébe jut majd. A sorozat döntőjét május 29-én Athénban játsszák majd.

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Ferencváros
Sturm Graz (osztrák)-Slovan Bratislava (szlovák)
Servette (svájci)-Ludogorec (bolgár)
Union Saint-Gilloise (belga)-Eintracht Frankfurt (német)
Real Betis (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát)
Ajax Amsterdam (holland)-Bodö/Glimt (norvég)
Molde (norvég)-Legia Warszawa (lengyel)
Makkabi Haifa (izraeli)-Gent (belga)

Csoportelsőként rájátszás nélkül a 16 közé jutott:

Aston Villa (angol), Club Brugge (belga), Fenerbahce (török), Fiorentina (olasz), Lille (francia), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), PAOK (görög), Viktoria Plzen (cseh)

A Bajnokok Ligájában is sorsoltak, a legerősebb párosítás egyértelműen a Napoli-Barcelona. A tavalyi döntős Internazionale az Atlético Madriddal, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a Real Madriddal játszik. Szerencsésebb volt a Manchester City és a PSG, előbbi dán FC Köbenhavn-t, utóbbi a spanyol Real Sociedadot kapta. (MTI)