Meghalt Szentkirályi Balázs, a G7 alapító újságírója

GYÁSZ
2023 december 19., 07:18

Szentkirályi Balázs újságírói pályafutását a 2000-es évek első felében a Magyar Televízióban és a Klubrádióban kezdte, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat nyert.

photo_camera Fotó: G7

„Próbáltunk felkészülni rá. Azaz mégsem. Bár tudtuk, hogy a betegség elveszi őt tőlünk, de sosem gondoltuk, hogy tényleg elveszi őt tőlünk. Hogy nincs itt. Hogy nem vitázik velünk, hogy nem mondja el vehemensen azt, mi szerinte a G7 és az újságírás. Hogy nem nevet velünk. Hogy nem nevet a halálon. Nehéz most mit írnunk. De megpróbáljuk felidézni, milyen is volt Balázs, aki nélkül egyikünk sem dolgozhatott volna a G7-nél” – írják kollégái Szentkirályi Balázsról a G7 emlékező írásában.

„Balázs érezhetően kilógott a médiás közegből”, ami „talán leginkább abban mutatkozott meg, hogy nem volt cinikus és perspektivikusan gondolkozott. Egy építő volt, aki felülemelkedett a mindennapok sárdagasztásán, és ténylegesen hitt egy szeretetteljesebb, empatikusabb társadalomban”.