Fenyőárust akartak megkéselni, amikor a polgármesterjelölt közbelépett

bűnügy
2023 december 23., 15:19

„Szenteste előtt egy nappal még sokan igyekeztek elintézni a bevásárlásukat a Tátra téren található Pesterzsébeti piacon. Ezeken a helyeken gyakran találkozni a különböző pártok pultjaival is, akik így próbálnak kapcsolatot kialakítani a választókkal” - ezekkel a békebeli sorokkal kezdi tudósítását a Bahír, hogy aztán gyorsan horrorba forduljon a történet.

photo_camera Forrás: Bereczki Miklós

A szemtanúk szerint ugyanis az egyik fenyőfaárushoz odalépett egy férfi és egy nő, és hangos veszekedésbe kezdtek. Azt állították, hogy a fenyőárus egyik rokona megölte az unokájukat. A vita egy ponton félbeszakadt, de nemsokára a pár férfi tagja visszatért - egy böllérkéssel.

„A dühös férfi a késsel indulatosan az árus felé indult, miközben azt kiabálta, hogy leszúrja. Ekkor azonban megbotlott.”

A Bahír tudósítása szerint ekkor lépett akcióba a szomszéd standnál álldogáló LMP-s Bereczki Miklós, Soroksár polgármesterjelöltje, aki egy másik férfival együtt „odaszaladt, és kicsavarta a férfi kezéből a kést”.

A párt aktivistái értesítették a rendőröket, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, és felvették a támadó adatait. Bereczki azt tudta meg tőlük, hogy a feldühödött férfinak valóban megölték az unokáit, de a fenyőárusnak semmi köze nem volt az esethez, a tettest pedig már elkapták.