Schobertéket idén karácsonykor jelmezes thai szolgák szórakoztatták

ünnep
2023 december 25., 09:48

„Idén otthon nem állítottunk karácsonyfát” – kezdte Schobert Norbert legfrissebb instaposztjának szövegét, amiből azt hihetnénk, környezetvédelmi megfontolásból nem állítottak karácsonyfát, esetleg abból indultak ki, hogy idén szembemennek a karácsony kapitalista szemléletével. Aztán a folytatásis erre utalt, a következő mondat ugyanis így szól:

„Az együtt megélt élmény a legértékesebb és legnagyobb ajándék!” Aztán kiderül, hogy a komplett Schobert család elutazott Thaiföldre (a lányuk nélkül, az maradt itthon), „felfedezni a következő tábor helyszínét”. Mármint ahol a hotelből ki sem mozdulva tarthatnak edzéseket a résztvevőknek.

Aztán Rubint Réka is csatlakozott, aki azt írta: „Szeressétek egymást, mert a Szeretet Etet! A legnagyobb luxus viszont gyűlölni … mert a gyűlölet, ami csak gyűlik és megöli a lelket.” Majd csatolt egy fotót is, ami szerint a Schobert családot és barátaikat idén karácsonykor jelmezes thai szolgák szórakoztatták. Az nem derült ki, hogy Rubint Réka róluk is azt gondolta-e, hogy ezt ők legalább annyira élvezik, mint amikor sikerült Jákob Zoltánhoz hasonlóan sikerült romanticizálnia a szegénységet még 2021-ben, amikor Zanzibáron szelfivideózott arany bikiniben az őt golfkocsival furikázó, éhbérért dolgozó férfival. „150 dollárt keresnek havonta! Heti 7 napból 6 napot dolgozik és BOLDOG!” – írta akkor Rubint Réka, aki ezek szerint úgy látja, a turistaparadicsomokban található hotelekben dolgozó helyieket nem zsákmányolják ki, és nem azért mosolyognak, mert ez a munkájuk, hanem mert boldogok.