137-szer hívták a tűzoltókat karácsony első napján

belföld
2023 december 26., 09:37

December 25-én főként balesetekhez hívták a tűzoltókat, de riasztották őket lakástüzekhez, kútba esett kutyához, vízben álló autókhoz és kidőlt fákhoz is – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye.

A 137 beavatkozás közül 35 esetben tűz miatt riasztották őket – 15 esetben épületek gyulladtak ki – 102 alkalommal pedig műszaki mentést végeztek. Több esetben is az adventi koszorú okozott tüzet, volt, ahol a kémény melletti gerenda gyulladt ki.

Győrben egy Rába-parti parkolóba riasztották a tűzoltókat, mert a megáradt folyó több járművet is körbevett. Állatmentést is végeztek a tűzoltók: Nyírgelsén egy kútba esett nagytestű kutya miatt hívták őket. A tűzoltók mentőkötéllel kiemelték a megriadt állatot, gondoskodtak az elhelyezéséről, majd befedték a kutat.

A közleményük végén így fogalmaznak a tűzoltók: „Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre, illetve az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerülhetjük, hogy találkozzunk a karácsonykor is szolgálatban lévő kétezer tűzoltóval.”

(A borítókép illusztráció)