Újabb áldozata került elő a romániai panziótűznek

tragédia
2023 december 27., 11:33

A romániai panziótűz újabb, hetedik halálos áldozatát találták meg a tűzoltók reggel a Prahova megye Tohani településen, egy eltűntet továbbra is keresnek – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A tragédia után több mint 24 órával megtalált hetedik halálos áldozat egy gyerek. Kedd este is kiemelték egy ember holttestét a romok közül, de nem tudták megállapítani, hogy gyereké vagy felnőtté. Az áldozatok felismerhetetlenségig összeégett tetemeit DNS-minták alapján fogják azonosítani. Egy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, a tűzoltók folytatják a keresését.

link Forrás

A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése szerint a vidéki panziónak nem volt tűzvédelmi engedélye. Virgiliu Nanu megyei prefektus kedden azt nyilatkozta, hogy építkezési engedélye sem volt, a telekkönyvezéshez szükséges hatósági jóváhagyást 2020-ban szerezte be a tulajdonos, aki a 2000-es évek elején a bukaresti alvilág ismert figurája. A kormánymegbízott elrendelte a megye minden panzióját, hogy rendelkeznek-e a szükséges engedélyekkel.

A román belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya a tohani panziónál eddig végzett hatósági ellenőrzések minden iratát bekérette. Az ISU szerint a szálláshelyet legutóbb 2019-ben vizsgálták a szakemberek, amikor több rendellenességet találtak.

A vendégekkel teli panzió kedd hajnalban gyulladt ki, az épületben 26-an voltak, előző este egy összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elterjedtek a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket (öt felnőttet és három gyereket) eltűntnek nyilvánították, egy személyt még keresnek.

A tűzeset ügyében ügyészségi vizsgálat indult gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás miatt. (MTI)