A pénzügyi tudatosság a számlacsomagod kiválasztásával kezdődik

hirdetés
2023 december 28., 08:07
ad

Az első bankszámla megnyitása sokunknak csak úgy megtörtént az életünkben, teljesen magától értetődően, és nem is nagyon gondoltunk bele közben, mire is akarjuk majd használni, illetve, hogy milyen szolgáltatásokért és mennyit fizetünk ki valójában.

Pedig a tudatos pénzügyi gondolkodás épp a saját bankszámlánk kiválasztásánál kéne kezdődjön. Ha szóba kerülnek a pénzügyeink, az első gondolatok valószínűleg inkább a készpénz, bankkártya, netán digitalizált bankkártya kérdéskörében mozog, vagy hogy vannak-e megtakarításaink rövid, hosszú távon, esetleg befektetéseink. Az vajon a sorban hányadikként jutna eszünkbe, hogy a számlacsomagunk pontosan mennyibe kerül és milyen szolgáltatást mennyiért is veszünk igénybe?

Az élet számos területén ma már tudatosabban közelítünk a pénzügyekhez. Megvizsgáljuk, mire költünk, hogy milyen értéket kapunk érte, és keressük az akciókat és kedvezményeket, hogy pénzt takarítsunk meg. Például, sokan átgondolják a streaming előfizetéseiket, és csak azokat tartják meg, amelyeket valóban rendszeresen használnak. Ugyanígy, a személyi edzések vagy a magántanárok helyett a csoportos órákra regisztrálnak többen valószínűleg többek között anyagi megfontolásból. Azonban gyakran elfelejtjük átvizsgálni a bankszámláinkat, és nem ismerjük pontosan a bankszámlacsomagjaink tartalmát és költségeit. Ezért fontos, hogy pénzügyi tudatosságunkat kiterjesszük a bankszámláink kezelésére is.

Ebben nyújtanak segítséget az OTP Bank új számlacsomagjai, melyek új és meglévő ügyfelek számára is elérhetőek, és melyeket a pólóméretek nyomán Pályakezdő (XS), Bázis - S, - M, - L és Prémium Next (XL) névre kereszteltek el. Így egyszerű a választás, mivel kiszámítható, fix havi díj ellenében biztosított a „worryless daily banking”, integrált kedvezményekkel, például a bázis M csomag esetében havi díj korlátlan számú elektronikus (internetbanki vagy mobilbanki) átutalást tartalmaz, összesen havi 200 000 forintig.

Mennyire jellemző például rád, hogy rendszeresen kell havonta pénzt utalnod? És ha kell, mennyit? Hasznos tudni ugyanis, hogy attól függően, hogy milyen csomagod van, változik, hogy havonta mekkora összegig utalhatsz díjmentesen. Vagy például tervezel-e devizaszámlát fenntartani? Ezek mind olyan szempontok, melyek befolyásolhatják, milyen számlacsomagot érdemes választanod.

Az OTP Bank számlacsomagjainál több előny mindenki számára elérhető (online számlanyitás lehetősége, országszerte több mint 1800 ATM, a nap 24 órájában elérhető telefonos segítség), de ezeken túl ott a lehetőség, hogy összeállítsd a saját mindennapjaidhoz leginkább passzoló konstrukciót. Mindezt havonta nem több, mint 1-3 cappucino áráért.

A cikket az OTP Bank támogatta.

„A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a
figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert
csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a
tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.”