Feltörték Mága Zoltán Facebook-oldalát, hat hónapja nem tudja visszaszerezni fiókot

belföld
2023 december 28., 07:59

Nyáron ellopták Mága Zoltán nagyjából egymillió követős Facebook-oldalát, a céges bankkártyájáról pedig leemelték az összes pénzt, írja az rtl.hu. Profilját hat hónapja próbálja visszaszerezni, de arra egyre kevesebb a remény. Mága eddig nem akart nyilatkozni a témában, hogy ne akadályozza a nyomozást.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

„Mélyen elszomorít, hogy a közönségem – ha nem sejti, nem tudja, mi áll az egész mögött – azt láthatja, hogy az »oldalamon« már régen nem olyan tartalmakat osztok meg, mint azelőtt. Pedig az Instagramon a kezdetektől kommunikáltam, mi történt, figyelmeztettem a rajongókat a veszélyre” – mondta Mága a lapnak. A hegedűművész panasszal fordult a Facebookhoz, de egyáltalán nem tudtak segíteni. Mága feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz, de az ilyen típusú ügyeket nehéz megoldani.

A profilképen még Mága látható, a borítókép pedig még mindig az újévi koncertet hirdeti, az oldalon azonban teljesen bizarr és értelmetlen tartalmak vannak, vasrudakkal hadonászó ázsiai munkásoktól kezdve a fantasztikus modern disznóhús-feldolgozó üzemen át ejtőernyős felvételekig.

Nem sokkal később a YouTube-csatornáját is feltörték, és elkezdték elárasztani reklámokkal. „A YouTube munkatársai rugalmasak és segítőkészek voltak, azonnal megpróbálták megoldani a problémát. Rögtön felléptek a hackertámadás ellen, és pár napon belül sikeresen vissza tudták állítani a jogköreimet”.