OMSZ: Szilveszterkor napközben akár 14 fok is lehet

időjárás
2023 december 28., 14:49

Enyhe idővel ér véget az év: szilveszter napján néhol akár plusz 14 Celsius-fokot is mérhetnek, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

photo_camera Forrás: Wikipédia / Gustave Caillebotte

Pénteken érdemi csapadék nem várható, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön azonban borult és ködös lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 3 és 8 között, a napos vidékeken 9 és 15 fok között alakul.

Szombaton az ország északi részén ködös lehet az idő, a borult tájakon szitálhat is az eső. Másutt napos idő várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között mozog, de a szélvédett tájakon gyenge fagy is várható. Nappal 9 és 14 fok között alakulhat az idő.

Vasárnap, szilveszterkor az Északi-középhegység környékén egész nap borult marad az idő, néhol szitálhat az eső, északon pedig estére eleredhet az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, napközben pedig 8 és 14 fok között valószínű - leszámítva a tartósan borult tájakat, ahol több fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, és ahogy halad a nap, úgy csökken a felhőzet. Kora délutánig sokfelé eshet eső.

Az OMSZ egy elemzésében arra jutott, hogy az eddigi enyhe idő nem tett jót az őszi vetésnek, és minél tovább marad így, annál rosszabb lesz.