A Sajó völgyében már a levegő is veszélyes

egészség
2023 december 29., 09:34

Veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége a Sajó völgyében, közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). Az előző napi méréseket alapján veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán,

Putnokon pedig már egészségtelen.A mérések adatai szerint kifogásolt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán. A többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban éjszakánként egyre nagyobb területen képződik köd, rétegfelhőzet, ami napról napra egyre lassabban zsugorodik, egyre többfelé maradhat meg tartósan. Csak kevés helyen élénkülhet meg a jellemzően déli, délnyugati szél, így várhatóan egyre több helyen haladja meg a szálló por napi átlagkoncentrációja az egészségügyi határértéket. A hét végén várhatóan feltámad a szél és megnő a csapadék esélye, így javulás következhet be a levegő minőségében. (MTI)