Kirúgták a francia sztárséfet, aki meztelenül kikötözéssel, szájba tömött almával és seggbe dugott sárgarépával köszöntötte új kollégáját

külföld
2023 december 29., 17:22

Megvált Michelin-csillagos séfjétől a biarritzi Hotel du Palais. A délnyugat-franciaországi luxusszálloda azután rúgta ki a 31 éves Aurélien Largeau-t, hogy bizarr beavatási szertartás lefolytatásával gyanúsították meg.

A helyi újság írta meg először, hogy az egyik újonnan érkező fiatal kollégának részt kellett vennie egy „bizutage”-ban, vagyis beavatási rituáléban. Az elsősorban az egyetemi közegből ismert „bizutage” 1920 óta tiltott Franciaországban. A büntető törvénykönyv 1998 óta bűncselekményként nevesíti, hat hónap börtönbüntetést vagy 7500 euró pénzbüntetést is ki lehet érte szabni.

A gyanú szerint Largeau-ék meztelenül egy székhez kötözték az új kollégát, majd almát tömtek a szájába, sárgarépát a seggébe. A leendő csapattagnak órákat kellett ebben a pozícióban eltöltenie, miközben a konyha munkatársai folyamatosan figyelték.

A beavatásról állítólag egy felvétel is felkerült a közösségi médiába, azonban a videót később letörölték. A hatóságok dolgoznak rajta, hogy visszaállítsák.

Largeau tagadta a vádakat, amiket valóságtól elrugaszkodottnak nevezett. Azt írta, hogy a feltételezések hamisak és rágalmazóak, miközben támadást intéznek a becsülete ellen. Kiemelte, hogy a megaláztatás minden formáját elítéli.

Aurélien Largeau
photo_camera Aurélien Largeau Fotó: LEO COULONGEAT/Hans Lucas via AFP

Az ötcsillagos hotel tulajdonosa, a Hyatt szállodalánc közleményében azt írta, az ügyben belső vizsgálatot folytatott le, majd december 21-én megszüntette Largeau munkaviszonyát.

Bár az állítólagos áldozat nem tett panaszt, az ügyészség előzetes vizsgálatot rendelt el az ügyben.

(via The Guardian)