Olyan sok területen figyelünk már a kiadásainkra, miért pont a bankszámlánk esetében ne tennénk ezt?

hirdetés
2023 december 29., 07:34
ad

Számtalan jele van annak, hogy egyre tudatosabban állunk a pénzügyeinkhez: böngészünk az akciók között, értjük, mit jelent az ár-érték arány, és odafigyelünk arra, hogy mire megy el a pénzünk.

Jól hangzik, nem? És bár sok igazság van benne, van egy terület, ahol még nagyon nem ez a helyzet: az OTP Bank felmérésből* is kiderült, hogy az emberek többsége még mindig nincs tisztában azzal, hogy milyen számlacsomagja van, és nincsenek tisztában azzal sem, hogy mire és mennyit használják havonta a számlájukat. Mintha az, hogy bankszámlánk van, csak amolyan adottság lenne, amivel együtt kell élnünk.

Életünk során számos különböző élethelyzetbe kerülünk, és gyakran a pénzügyi igényeink is ezekhez az élethelyzetekhez igazodnak. Például diákként valószínűleg olyan bankszámlával rendelkeztünk, amelyet a bankok diákoknak szánt kedvezményekkel reklámoznak. Ezek a számlák általában alacsonyabb díjakat és ingyenes online banki szolgáltatásokat kínálnak, ami ideális lehet azoknak, akik a tanulmányaikat végzik. Ugyanakkor, amikor családot alapítunk, már egészen más igényeink vannak a pénzügyeinket illetően, esetleg egyéb számlacsomagokra lenne szükségünk, amelyek például kedvezőbb díjjal teszik lehetővé, hogy a közüzemi díjakat elutaljuk, vagy komolyabb megtakarítási lehetőségekkel rendelkeznek. Itt azonban felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen számlacsomag illeszkedik jobban az aktuális élethelyzetünkhöz. Gyakran előfordul, hogy számos olyan szolgáltatást szerepel a számlacsomagunkban, amelyekre nincs is szükségünk, és sosem használunk. Ezért fontos időről időre felülvizsgálnunk a számlacsomagunkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valóban illeszkedik-e az élethelyzetünkhöz és igényeinkhez.

Ezt a szemléletet erősíti az OTP Bank az új lakossági számlacsomag ajánlataival: az új és meglévő ügyfelek póló méret jelleggel Pályakezdő (XS), Bázis - S, - M, - L és Prémium Next (XL) felépülő számlacsomag ajánlatok közül választhatnak, melyek feltételei és szolgáltatásai is eltérnek. Ezek a számlacsomagok a különböző élethelyzetekhez és ezekből fakadó pénzügyi szokásokhoz igazodnak, így megkönnyítve a választást.

Az új számlacsomagok havi díja nem több, mint 1-3 cappucino ára, így biztosított a gondtalan napi bankolás és mint Kökény Dávid, az OTP Bank Senior Termékfejlesztési menedzsere elmondta:

„az új ajánlatok felépítésével célunk – amellett, hogy fenntartjuk a modularitást –, hogy az ügyfeleknek ne kelljen azon aggódniuk, gondolkodniuk, hogy mennyibe kerülnek a banki mindennapjaik, hanem legyen egy fix havi összeg, ami kiszámíthatóan lefedi ezeket”.

*: OTP Bank belső nem reprezentatív kutatás, az adatlekérdezés időpontja 2022 decemberében történt.

A cikket az OTP Bank támogatta.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a
figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert
csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a
tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.