Csak azért fizess, amire szükséged is van

hirdetés
2023 december 30., 08:09
ad

Képzeld el, ha a bankszámlád úgy működne, mint egy összerakható játék, ahol te döntheted el, melyik elemeket szeretnéd hozzáadni. Csak azokért a szolgáltatásokért kéne fizetned, melyeket valóban használsz, így sokkal személyre szabottabb, költséghatékonyabb és rugalmasabb pénzügyi szolgáltatásokhoz férhetnél hozzá. Persze, megeshet, hogy nincs idő, vagy kedv ezt az összerakóst egybe illeszteni – de ezzel sincs gond, mivel az ügyféligényeket ismerve van bank, ami összeállított előre olyan számlacsomagokat, amik lefedik a különböző élethelyzetek pénzügyi igényeit és fix havidíj ellenében ezáltal biztosított a gondtalan napi bankolás. Jól hangzik ugye?

Ez ma már nem csak a képzelet szüleménye. Évtizedeken át a bankfiókokban
jellemzően csak pár számlatípus közül választhattak az ügyfelek, melyek aztán vagy lefedték az egyéni igényeiket, vagy nem. Jellemzően persze inkább nem, hiszen ahány ügyfél, annyiféle igény létezik. Erre a kihívásra válaszul vezette be az OTP Bank a pólóméretekről elnevezett számlacsomagjait , melyek az elnevezés révén is utalnak rá: bárki könnyen megtalálja a neki megfelelőt, amit később bármikor módosíthat. Ezeket a csomagokat ugyanis úgy alakították ki, hogy az ügyfelek számára legfontosabb számlaigényekre megoldást adjanak. Például a bázis M csomag ajánlatban a havi díj korlátlan számú elektronikus átutalást tartalmaz, összesen havi 200 000 forintig, L csomag esetében 400 000 forintig, sőt utóbbinál akár a devizaszámlának díjmentes a számlavezetési díja.

Az OTP Bank korábbi felmérésből* kiderült, hogy az ügyfelek 47%-a még soha nem hallott a moduláris (vagyis személyre szabható) számlafunkciókról. Viszont az látszik, hogy aki egyszer hall róla, az könnyen érdeklődni kezd: ugyanezen ügyfelek több mint fele ugyanis fontolóra venné, hogy kipróbálja ezeket a funkciókat.

A bank új csomagjaival egyszerre kínál két, az ügyfelek számára ismerten fontos tényezőt: egyrészt a biztonságtudatot, hogy ellenőrzésük alatt tudják tartani a pénzügyeiket, másrészt pedig a rugalmasságot, hogy azt a saját igényeik szerint kezelhessék.

Ha érdekelnek a saját igényeidhez igazodó számlacsomagok, az új, pólóméretek nyomán elnevezett számlacsomagok, a Pályakezdő (XS), Bázis - S, - M, - L és Prémium Next (XL), közül tudsz választani, melyek feltételei és előnyei is eltérnek, így igazodva a különböző élethelyzetek eltérő pénzügyi igényeihez.

* Mastercard és OTP Bank belső kutatási eredmények alapján.

A cikket az OTP Bank támogatta.

„A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a tájékoztatásban szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.”