Halálra gázolta feleségét az ausztrál négyszeres világbajnok kerékpáros

külföld
2023 december 31., 17:51

A négyszeres világbajnok kerékpározó, Rohan Dennis halálra gázolta feleségét egy pick-uppal Adelaide városában található otthonuk előtt. A gázolás helyi idő szerint szombat este 8 órakor történt a dél-ausztráliai város Medindie nevű luxusnegyedében. A 32 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A februárban visszavonult, 33 éves sportolót adelaide-i otthonában letartóztatták, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Márciusi tárgyalása során veszélyes vezetés által okozott emberölés, valamint emberélet veszélyeztetése miatt kell bíróság elé állnia.

photo_camera Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Dennis és felesége 2018 óta voltak házasok, két gyermeket neveltek. A 32 esztendősen elhunyt Melissa Dennis-Hoskins ugyancsak kerékpárversenyző volt, pályán és országúton is szerzett vb-érmeket.

Rohan Dennis összesen négy szakaszt nyert a három nagy háromhetes országúti viadalon (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana), és időfutam-specialistaként olimpiai ezüst- és bronzérmet is szerzett. Pályán 2010-ben és 2011-ben a csapat üldözéses versenyben nyert vb-aranyérmet, míg országúton 2018-ban és 2019-ben időfutamban. (MTI, News)