Cápatámadásban halt meg egy szörfös Hawaiin

külföld
január 02., 08:56

Egy 39 éves szörfös meghalt Hawaiin, miután sérüléseket szenvedett egy „cápával való találkozás során" – közölte a maui rendőrség a hétvégén. Jason Carter szombaton késő délelőtt szállt vízre Paia strandjának közelében, amikor megmarta az állat. Vízimentők jet-skivel szállították a partra, megpróbálták újraéleszteni, mielőtt az egészségügyi személyzet odaért. Cartert nem sokkal később a Maui Memorial Medical Centerbe szállították további kezelésre, ám ott belehalt a sérüléseibe.

Cápa úszik Hawaii partjainál.
photo_camera Cápa úszik Hawaii partjainál. Fotó: PHILIP WALLER/Image Source via AFP

Az érintett partszakaszt szombaton lezárták, a hatóságok pedig a parton és jet-skiken járőröztek a területen. Hawaii földügyi és természeti erőforrások minisztériuma szombaton közölte, hogy a szokásos eljárásoknak megfelelően cápára figyelmeztető táblákat helyeztek ki egy mérföldre mindkét irányban az incidens helyszínétől.

A floridai természettudományi múzeum nemzetközi cápatámadási aktája szerint Hawaiin a 19. század eleje óta legalább 184 támadás történt. Ezzel csak a második helyre fért fel ebben a statisztikában Florida után, ahol 912 támadást dokumentáltak azóta.

(NPR)