Egy szilveszteri bulin lábon lőttek egy embert egy olasz parlamenti képviselő fegyverével

külföld
január 02., 13:42

Botrány Olaszországban: felháborodást váltott ki, hogy kiderült, az egyik parlamenti képviselő pisztolya sebesített meg egy embert egy szilveszteri bulin. A 31 éves férfi könnyebb lábsérüléssel került kórházba.

Emanuele Pozzolo Giorgia Meloni miniszterelnök pártja, az Olaszország Fivérei tagja elismerte, hogy magával vitte a fegyvert, de tagadta, hogy lövést adott volna le.

Emanuele Pozzolo 2023 nyarán
photo_camera Emanuele Pozzolo 2023 nyarán Fotó: Iran Freedom/Youtube

A balközép ellenzéki vezető cselekvésre szólította fel Melonit, Elly Schlein a Demokrata Pártból azt mondta: „Ezek az alkalmatlanok veszélyt jelentenek a körülöttük élők biztonságára is, nemhogy a nemzetbiztonságra.”

A helyi ügyészség nyomozást indított az északi kisvárosban, Rosazzában történt lövöldözés miatt.

Az ünnepségen részt vett Pozzolo párttársa is, Andrea Delmastro az igazságügyi minisztériumból, a sebesült férfi az egyik biztonsági emberének veje volt.

Pozzolo – aki hajnalban érkezett a bulira – megmutatta a vendégeknek az engedéllyel tartott, 0,22-es kaliberű minirevolverét, ami az egyik legkisebb kereskedelmi forgalomban kapható minirevolver.

A fegyver állítólag kézről kézre járt a vendégek között, majd elsült. Pozzolo legalábbis ezt mondta, de az olasz sajtó szerint a parlamenti mentelmi jogra hivatkozott, hogy elkerülje a ruháján lévő puskapormaradványok vizsgálatát.

Meloni pártja szerint ez nem politikai ügy, és abszurd, hogy akként próbálják kezelni, de ha kiderül, hogy Pozzolo bűnt követett el, megteszik a szükséges lépéseket.

Matteo Renzi volt kormányfő szerint Meloni pártja „nem egy uralkodó osztály: alkalmatlanok, inkompetensek… és veszélyesek, elsősorban önmagukra”.

Pozzolo Matteo Salvini Ligájának tagja volt, mielőtt csatlakozott Meloniékhoz. 2022-ben választották meg képviselőnek, amikor Meloni pártja megnyerte az általános választást. (BBC)