Lángba borult egy repülőgép a tokiói reptér kifutóján

külföld
január 02., 09:43

Lángba borult a Japan Airlines egyik gépe kedd este abban a pillanatban, amikor földet ért a tokiói Haneda repülőtér kifutópályáján. Az NHK televíziós csatorna felvételein látszik, ahogy lángok csapnak ki a repülőgép ablakaiból és a gép alól. Maga a kifutópálya is lángra kapott.

link Forrás

Az NHK a hatóságokra hivatkozva azt közölte, hogy a gép a leszállás során összeütközhetett egy másik repülőgéppel. A Reuters szerint a japán parti őrség egyik kisgépével ütközhettek. A JAL 516-os számú belföldi járat Hokkaidón, Szapporó városából érkezett. Egy viszonylag nagy gép, egy Airbus 350-es teljesítette a járatot, amin akár 300 ember is elfér. Egyelőre nincs hír a baleset áldozatairól, de nagyon csúnya felvételek készültek a helyszínen:

link Forrás

Frissítés

A Reuters újabb jelentése szerint a légitársaság azt közölte, 379-en utaztak a gépen és mindannyiukat kimenekítették róla. Készült olyan felvétel is, amin a menekülő utasokat látni:

link Forrás

Arról továbbra sincs hír, hogy a parti őrség gépe mit keresett a kifutón. Japánban eközben az utóbbi idők legtragikusabb földrengésének kárelhárítása is zajlik.

Újabb frissítés:

A parti őrség tájékoztatása szerint az utasszállító egy olyan repülőgépükkel ütközött össze a leszállópályán, amely a szigetország nyugati partvidékén található Niigata repülőtérre vitt volna segélyszállítmányt a 48 halálos áldozattal járó újévi földrengés helyszínére. A parti őrség gépének hatfős személyzetéből a kapitánynak sikerült kimenekülnie, a többiek életüket vesztették.

A rendőrség közlése szerint az utasszállító JA Airbus A350 típusú gép 367 utasa és a 12 fős személyzet a csodával határos módon időben ki tudott menekülni a lángoló repülőgépből, 17-en könnyebben megsérültek.

(BBC, Reuters)