Egy idős férfi az átlógó sövény miatt többször megszúrta a szomszédját, aztán megölte magát

bűnügy
január 04., 18:33

„A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Az elsődleges adatok szerint egy 73 éves veszprémvarsányi férfi - egy vitát követően - 2024. január 4-én 13 óra körül megszúrta szomszédját, majd otthonában öngyilkosságot követett el. A cselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van” írta röviden délután a police.hu.

Azóta az RTL Híradó beszámolt arról, hogy pontosan mi történt: a környéken lakók azt mondják, a vitát a falhoz átlógó sövény robbanhatta ki a két férfi között. Egy szomszéd azt mondta, elképzelni sem tudta a szomszédról, hogy ilyen erőszakos cselekedetre vetemedhet.

photo_camera Forrás: RTL Híradó

A 73 éves férfi 13 óra körül egy karóval ütötte és rúgta a szomszédját, akit egy másik szomszéd küldött haza. Ezután az idős férfi visszament, és késsel háromszor megszúrta a szomszédját, míg a korábban közbeavatkozó szomszéd egy karóval védekezett. A támadó ezután hazament és megölte magát. A sebesült szomszédot mentőhelikopterrel vittek kórházba Veszprémvarsányból, az RTL-nek nyilatkozó szomszéd szerint az állapota stabil.

Öngyilkossági gondolatok esetén a 116-123-as lelkielsősegély-telefonszámot vagy a 112-t érdemes hívni, a pszichiátriai gondozók országos listáját és térképe itt található.