Ezrek vonultak a Hamász második emberének temetésén

külföld
január 04., 20:02

Több ezren vettek részt a Hamász helyettes vezetőjének, Száleh Arúri temetésén Bejrútban, írja a BBC. A Hamász fegyveres szárnyának kulcsfiguráját az év elején gyilkolták meg egy robbantásos merényletben Libanon fővárosában, Bejrútban.

photo_camera Vonulás Bejrútban Fotó: ANWAR AMRO/AFP

Jelenleg sokan azt találgatják, milyen hatása lesz a robbantásos merényletnek Libanonra, mit reagál a Hezbollah vezetője, Haszan Naszr Alláh, aki várhatóan pénteken mond ismét beszédet. A robbanás a Hezbollah központi városrészét, Dahiyeh külvárosát is érte. Naszr Alláh egy nappal a robbantás után beszédében azt mondta, nem hagyhatja büntetlenül „Izrael égbekiáltó agresszióját”. „Ha az ellenség fontolóra veszi, hogy háború indít Libanon ellen, akkor mi korlátok és szabályok nélkül harcolunk majd” - mondta.

photo_camera Vonulás Bejrútban Fotó: HOUSSAM SHBARO/Anadolu via AFP

A Hezbollah hatalmas fegyverarzenállal rendelkezik, nagyobb fenyegetést jelentenek Izraelre mint a Hamász. A Hezbollah a Hamász és Izrael közötti háború kitörése óta támadja az észak-izraeli állásokat, a konfliktus azonban egyelőre csak a határ menti területekre korlátozódik.