Két család, amit az amfetamin kötött össze

bűnügy
január 05., 11:13

Két család tagjaiból álló bűnszervezetre csapott le a Nemzeti Nyomozó Iroda. A 8 személyt december 19-én hajnalban vették őrizetbe, később kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg őket.

A bűnszervezet központi szereplője ifj. P. Zoltán volt. Ő a 2022-ben elfogott, európai szinten is keresett bűnöző, P. Zoltán fia.

A gyanú szerint a P. család 2022 szeptembere óta hozta Hollandiából az amfetaminolajat, amiből aztán itthon amfetamint állított elő. A műveletben részt vett ifj. P. Zoltánon kívül a férfi anyja, felesége, nővére és sógora is.

A bűnszervezet maradék 3 tagját pedig egy másik család adta: egy testvérpár és egyikük barátnője.

A szervezet konspirált módon működött, kommunikációra csak internetes csevegőalkalmazásokat használt. A feladatokat felosztották: volt, aki az importért felelt, más a kábítószer felütéséért vagy a dílereknek történő továbbértékesítésért.

Az egyik gyanúsított
photo_camera Az egyik gyanúsított Forrás: PoliceHungary/Youtube

A hatóságok öt ingatlanban tartottak házkutatást. Számos kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközt foglaltak le, többek között egy amfetaminolaj tárolására használt ötliteres kannát is.

A négy férfit és négy nőt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. Ez a legsúlyosabb kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, a Büntető Törvénykönyv alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is lehet büntetni. Egyedül ifj. P. Zoltán felesége védekezhet szabadlábon, mindenki mást letartóztattak.

(via police.hu)