Hiába a hívő keresztényüldöző környezetvédő minden igyekezete, újból áll a kereszt a Nagy-Szénás hegyen

belföld
január 06., 19:26

Ismét áll a konfliktusos kereszt Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegytetőn, derül ki a Telex olvasói fotójából.

Menczer Tamás a Nagy-Szénáson.
photo_camera Ez nem a Telex olvasói fotója, ez Menczer Tamás a Nagy-Szénáson, ahogy a modernkori keresztényüldözéstől tart. Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala

Ez az az ismeretlenek által épített kereszt, amelyet augusztus végén ismeretlenek gyújtottak fel, hogy aztán a KDNP helyi szervezete kérelmezze egy új, beton alappal rendelkező kereszt felállítását. Az engedélyt meg is kapták, amivel csak az volt a baj, hogy a jogszabályok szerint fokozottan védett területen nem lehetne felépíteni. Márpedig a Nagy-Szénás a Budai-hegység részeként fokozottan védett terület.

A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület (NATE) bíróságon támadta meg a határozatot, és megindult a KDNP és a természetvédők közti harc. Október végén a harcba beszállt Menczer Tamás államtitkár is, természetesen a kereszt mellett. Menczer a már elkészült alapzat mellől kiáltott „modernkori keresztényüldözést”, melynek – a saját bevallása szerint egyébként hívő keresztény – Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója vált egyik megtestesítőjévé. Füri szerint ugyanis a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt.

Azóta mint kiderült, Füri távozott az igazgatói székből. A Telex információ szerint nem politikai tisztogatás áldozata lett, már egy ideje távozni akart, a kereszt csak rátett egy lapáttal.