Indoklás nélkül kirúgták a szentesi református iskola igazgatóját, mert a Státusztörvény miatt már ilyet is lehet

oktatás
január 07., 10:00

Január 4-én indoklás nélkül visszahívták a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde éléről Karikó-Tóth Tibor igazgatót – írja a szeged.hu. Minderre a Státusztörvényként ismert csomag rendelkezései adtak lehetőséget a fenntartó Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériumának.

link Forrás

A Státusztörvény januártól élesedő rendelkezései nyomán ugyanis immár van arra lehetőség, hogy az egyházi intézményekben nem kell indokolni a vezetői poszt kinevezés megszüntetését. Ez azt jelenti, hogy míg az állami intézményekben legalább van arra lehetőség, hogy pár napon belül kérjék az érintettek az indokok hivatalos dokumentálását, az egyházi fenntartásúaknál már nincs ilyen előírás.

photo_camera Forrás: Kiss Bálint Református Iskola Facebbok

A szentesi szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek az igazgató mellett, amit már aznap több százan írták alá. Azt szeretnék elérni, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület vegye át az iskola fenntartását a szentesi presbitériumtól. A petíciót már csaknem 800-an aláírták, miközben az iskolának 423 tanulója van, azaz lényegében ebből arra lehet következtetni, hogy minden egyes diák családja tiltakozik a váratlan döntés ellen – írja a szegedi lap.

(via Mancs)