Akkorát bulizott, hogy reggel egy edzőterem parkolójából hívott fel egy idegent azzal, hogy valamiért az ő kocsijában ébredt

buli
január 08., 16:11

December 16-án reggel egy kecskeméti lakos azzal hívta fel a rendőrséget, hogy éjszaka eltűnt a kocsija az udvarból. Elmondta, hogy egy ritkábban lakott településrészen, a tanyavilágban él, amit biztonságosnak ítélt meg, ezért rendszerint a parkoló autóban hagyta az indítókulcsot, és a kaput sem zárta. Ez kényelmes megoldásnak bizonyult, hiszen sokat vezetett, a kocsi így mindig indulásra kész volt.

A rendőrök nyomozni kezdtek, de közben nem várt hívást kapott a tulajdonos. Egy ismeretlen férfi telefonált, aki közölte vele, hogy a kocsijában ébredt az egyik edzőterem parkolójában.

A felek találkozót beszéltek meg, ahol a kocsi visszakerült a jogos tulajdonosához, és az eltűnés körülményei is tisztázódtak (némileg).

Kiderült, hogy a férfi előző este egy buliban volt, ahol többet ivott a kelleténél. Az utolsó emléke, hogy táncol, a következő pedig már az, hogy egy ismeretlen autóban fekszik.

photo_camera Illusztráció: Isabella Mendes/Pexels

A kesztyűtartóban megtalálta a tulajdonos iratait és a névjegykártyáját, így jutott el hozzá.

A férfinak bűntudata volt a történtek miatt, ezért megtankolta az autót, mielőtt visszaadta, sőt kárpótlásul kifizetett egy olajcserét is.

A nyomozók jármű önkéntes elvétele miatt kihallgatták a gyanúsítottat, majd rövid időn belül befejezték az eljárást, és bíróság elé állítást javasolnak. (police.hu)