18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Meztelenre vetkőztettek, kiraboltak és megvertek egy hajléktalan férfit Pécsen

bűnügy
január 10., 16:14

Letartóztattak két fiatalt, akik január hetedikén hajnalban levetkőztettek, megaláztak, megvertek és kiraboltak egy fogyatékossággal élő hajléktalan férfit Pécsen, írja a Pécsi Törvényszék oldala.

A füves területen alvó férfit az elkövetők közelítették meg, felébresztették, kérdőre vonták, hogy miért alszik ott, majd pénzt követeltek tőle. Miután a férfi azt monda, nincs pénze, a két fiatal kiüríttette vele a zsebeit, levetették a nadrágját, kabátjait, melegítőfelsőjét, majd teljesen meztelenre vetkőztették. Miközben átkutatták a ruháit, többször megrúgták, ököllel ütötték - annyira, hogy a férfi koponyasérülést szenvedett -, folyamatosan sértegették és fenyegették. Az elkövetők ezután

utasították a férfit, hogy meztelenül táncoljon az utcán, majd a kezükből kellett megennie különböző földről felszedett magokat.A hajléktalan férfi ruháiból háromezer forint került elő, amiből az elkövetők sört vettek a közeli boltban.

A két fiatalt fogyatékossága miatt korlátozottan cselekvőképes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják, mivel a férfi egy balesetben korábban maradandó sérülést szenvedett. A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, de egyikükkel szemben más büntetőeljárás is zajlik.