Késsel akartak rabolni, de két helyen sem vették őket komolyan, ellenben a rendőrökkel, akiknek csak annyit mondtak: vicceltünk

bűnügy
január 11., 10:54

Rablóstátuszra pályázó, azonban azt komolytalanságuk miatt gyakorlatban sosem elérő, tolvajstátuszban rekedt társaságot vett őrizetbe a IX. kerületi rendőrség.

A wannabe bűnözők január 4-én két ferencvárosi szépségszalont is megpróbáltak késsel, símaszkban kirabolni, azonban egyik helyen sem vették őket komolyan, így üres kézzel kellett távozniuk.

Ha a szépségszalon dolgozói nem is, a rendőrök már komolyan vették a két 16 éves és egy 19 éves fiatalból álló társaságot. A nyomozók előbb összefüggésbe hozták őket egy szintén január 4-ei, ferencvárosi energiaital-lopással, majd január 5-én elfogták őket a VIII. kerületben.

Az egyik fiatal elfogása
photo_camera Az egyik fiatal elfogása Forrás: PoliceHungary/Youtube

A fiatalok helyzetén tovább rontott, hogy a rajtaütéskor elvégzett kábítószergyorsteszt THC-t mutatott ki a szervezetükben. Így nemcsak rablással, hanem kábítószer-birtoklással is meggyanúsították őket.

Valószínűleg érezhették, hogy utóbbit a tudomány jelenlegi állása mellett nehezebb lesz tagadni, mint az előbbit, így védekezésükben inkább a rablásra koncentráltak. Kihallgatásukon a késsel fenyegetőző fiatal azt mondta, csak viccnek szánták a símaszkos rablást.

A rendőröket azonban nem hatotta meg a körmönfont védekezés, így kezdeményezték a fiatalok letartóztatását.

(via police.hu)