Egy garantáltan rossz ötlet: megpróbálni most eljutni repülővel Chicagóba

külföld
január 12., 17:47

Több mint 1800 repülőjáratot töröltek az Egyesült Államokban pénteken, miután téli viharok tépázzák a sokat látott országot. Az előrejelzések szerint főleg az ország közép-nyugati régiójában lesz nehéz az élet a nap folyamán, hóviharokra és sok csapadékra lehet számítani, írja az ABC.

Chicagóban a helyi meteorológiai szolgálat azt tanácsolta az embereknek, hogy gondolják meg, valóban autóba akarnak-e ülni. A sok hó és jég miatt a város O'Hare repterén péntek reggel minden járatot töröltek.

Hófúvás Iowa államban, 2024 január 12-én
photo_camera Hófúvás Iowa államban, 2024 január 12-én Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Az Egyesült Államok déli államaiban sem lesz ideális időjárás, oda ugyanez a viharrendszer szállít majd rendkívül erős szelet, sőt, akár tornádókat is várnak. Tornádók kialakulására van esély Mississippi, Alabama, Tennessee, Florida, Georgia, Dél-Karolina és Észak-Karolina államokban. Massachusetts és Dél-Karolina államában emellett villámárvizektől is tartanak, mivel nagyon rövid időn belül hullhat majd le jelentős csapadék.

Az ország északkeleti részén eleve duzzadtak már a folyók a közelmúlt jelentős mennyiségű csapadéka miatt, a most érkező újabb adag eső fennforgásokat okozhat New Jerseyben például.

Tetézi a bajt, hogy a viharzónát rekordgyanús hidegfront kíséri, 17 államra adtak ki figyelmeztetést, és becslések szerint több mint száz helyen dőlhet meg a hidegrekord. Montanában például a rendkívül hideg szél miatt - 45, -50 Celsius-fok közötti hőmérsékletekre számítanak a következő napokban.

Az előrejelzések szerint a mostani viharrendszert hamar egy másik követi majd, ami a jövő hét elején okozhat fennforgást a déli államokban.