Hó nem, mínuszok viszont lehetnek a hétvégén

időjárás
január 12., 07:04

Hidegfront érkezik pénteken élénk, erős északi-északnyugati széllel, csapadékot nem hoz, legfeljebb néhol hószállingózás, jelentéktelen hózápor fordulhat elő. A napos időt több felhő északnyugaton és a Tisza mentén zavarja majd, a szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon nagy területen élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően -1 és +4 Celsius-fok között alakul. Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő.Szombaton keleten több lesz a felhő az égen, az ország többi részén napos időre lehet számítani. Hószállingózás, gyenge havazás legfeljebb kezdetben az északkeleti határ közelében fordulhat elő. A nyugatias szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Reggelre -7 és -2 fok közé hűl le a levegő, de az Északi-középhegységben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Vasárnap a változóan napos-felhős időben egy-egy hózápor kezdetben északon, északkeleten alakulhat ki. Többfelé élénk, az északi tájakon erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. (via Időkép, met.hu)