Lánczi Tamás félelmetesnek érez egy kartonlapot, rajta egy Tanú-idézettel és három férfi fotójával, akik közül ő maga az egyik

publicisztika
január 13., 07:52
  • Olyan fenyegetés érte a Szuverenitásvédelmi Hivatal alapító elnökét, amilyen magyar embert még nem ért a fenyegetéstörténetben.
  • Néhány percig egy kartonlap volt kitűzve a társasháza kapujára!
  • Bevatkozik-e az ENSZ és a hágai bíróság?
  • Lenne rá igény.

A magyar történelemnek vannak olyan drámai, nagyszabású pillanatai, amik századjára is libabőrössé teszik az embert. Mint Nagy Imre utolsó rádióbeszéde az ostromlott Parlamentből. Amikor azt mondja, hogy "Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen", máig összeszorul a torkom, annál meg, hogy "Csapataink harcban állnak!", ökölbe szorul a kezem.

És most felnőtt emellé a kommunisták börtönében kivégzésére váró fideszes Mansfeld Péter a megfélemlített Lánczi Tamás hősies kiállása. A Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett elnökét példátlan támadás érte. Mint elsőként a 444 megírta, egy kritikus állampolgár ironikus tiltakozó üzenetet tűzött ki a politikus budai házának kapujára. Az üzenet Lánczit a Tanú című filmszatíra egyik hőséhez, Virág elvtárshoz hasonlította. A felirat, mint azt lapunk egy ottlakótól megtudta, néhány percig függött a ház kapuján, majd valaki leszedte.

Lánczi Tamás a Facebookon reagált a nemzetközi dollárterrorizmus történetében is ritka durva esetre.

“Akik hetek óta hitelbe rettegnek, sajnáltatják magukat, ÁVH-t kiáltanak és áldozati pózban tetszelegnek, most a lakásom ajtajára szegezett táblával próbálnak megfélemlíteni.”- kezdi bejegyzését az I. kerület Jurisics Miklósa.

"Két dolgot rögzítsünk", rögzíti ezután a Narancs Héraklész. Először is azt, hogy

“1. Nekik nem velem, hanem a magyar szuverenitással van bajuk.”A másik meg nem meglepő módon az, hogy

“2. Hiába próbálnak megfélemlíteni, nem fog sikerülni.”

A szóba jöhető műfajok közül egyértelműen a bronzszobor tudná jól visszaadni Lánczi hősiességét.