2024: az államfő és a külügyminiszter által felköszöntött Győzike a Mandinernek adott interjújában üzent Dúró Dórának

POLITIKA
január 15., 09:44

Bár még csak két hete tart ez az év, a leginkább Győzike néven ismert Gáspár Győzőt már felköszöntötte Novák Katalin és Szijjártó Péter is, utóbbi miatt pedig háborgott egy sort Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa a „Kossuth-díjat is kap Győzike?” kezdetű Facebook-posztjában.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Na utóbbira reagált most a tavaly óta hivatalosan is fideszes Gáspár Győző, méghozzá a Mandinernek adott interjújában, ahol azzal kezdte, „itt az ideje, hogy Dúró képviselő asszony felhevült Facebook-követőtábora is értesüljön a valóságról”.

Hogy mi a „valóság”? Gáspár Győző szerint az, hogy miután „nagyrabecsüli őket”, meghívta Novák Katalint és Szijjártó Péter is a születésnapjára.

„A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak.” Gáspár szerint emiatt „rohant neki” Dúró Dóra, aki posztjában azt írta Gáspárról: „nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda.”

„Kedves Dóra! Egy ember vagyok, akinek születésnapja volt. Egy ember, aki meghívott két, általa nagyra becsült közjogi méltóságot, akik udvariasan megírták, nem tudnak eljönni. Ön szerint válaszra sem kellett volna méltatniuk?” Gáspár Győző azt mondta, nem lepődött meg Dúró bejegyzésén, mert „kampány van”.