Gázolós-késes terrortámadás történt Izraelben

Terrorizmus
január 15., 14:32

Izrael középső részén, Raánana városának három helyszínén autós-késes merényletet követtek el. Egy 79 éves izraeli nő meghalt, és 18-an megsebesültek.

A mentőszolgálat szerint két ember (egyikük tinédzser) állapota súlyos, 15 ember, köztük 6 gyerek állapota könnyű és közepesen súlyos. Három kórházba vitték őket.

Az izraeli rendőrség letartóztatta az elkövetőt, aki három különböző járművel gázolt el civileket: egy 44 éves illegális palesztin munkást, aki Ciszjordániából ment át. A rendőrség elfogta a gyanúsított unokaöccsét, egy másik Hebron környéki illegális munkást is, aki az autóban ült, és később elmenekült a helyszínről. A két palesztin láthatóan a város ipari negyedében dolgozott, a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a támadásnak további gyanúsítottjai is vannak, és folytatják a helyszínelést.

photo_camera Fotó: Oren Ziv/Oren Ziv/dpa

A rendőrség előzetes nyomozása szerint a gyanúsított megkéselt egy nőt, és elrabolta az autóját, majd vezetni kezdett, és az Ahuza utcában elgázolt embereket, ezután elvesztette az uralmát az autó felett, ezért átszállt egy másikba, amivel a Haroset utcában tovább gázolta a gyalogosokat. (Haaretz)