Megműtik Károly király prosztatáját

külföld
január 17., 18:47

Jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt egészségügyi beavatkozásra szorul Károly király, miközben Katalin hercegné hasi műtéten esett át – írja a BBC. A Buckingham-palota közölte, a király állapota kielégítő, ugyanakkor korrekciós beavatkozásra van szüksége. Katalin hercegné műtéte sikeres volt, neki még kórházban kell maradnia.

III. Károly első karácsonyi beszéde december 13-án - 25 én adják le
photo_camera Fotó: VICTORIA JONES/AFP

A 75 éves király nyilvános szerepléseit elhalasztják a lábadozás rövid idejére – közölte a palota. Úgy tudni, a király szerette volna megosztani a diagnózist a nyilvánossággal, hogy más férfiakat, akik esetleg tüneteket tapasztalnak, arra bátorítson, hogy vizsgáltassák meg magukat.

„Évente több ezer férfihoz hasonlóan a király is kezelésre szorult prosztatamegnagyobbodás miatt” – áll a közleményben.A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás gyakori az 50 év feletti férfiaknál. Bár nem világos, hogy a király milyen korrekciós eljáráson fog átesni, van néhány módszer a kezelésre, köztük a műtét, a lézer-, sőt a gőzkezelés is.

Közben Katalin walesi hercegné akár két hetet is kórházban tölthet a hasi műtétje után. A bevatkozás tervezett és sikeres volt – közölte a Kensington-palota. További részleteket nem osztottak meg állapotáról, de úgy tudni, nem rákos megbetegedésről van szó.

A magas rangú királyi családtagok egészségi állapotáról ritkán közölnek részleteket, így szembetűnő, hogy ugyanazon a napon kettejükről is beszámoltak.