Higiéniai problémákat tártak fel az ételszállítónál, amely a BME gólyatáborának tömeges megbetegedéseit okozta

belföld
január 19., 06:41

Higiéniai problémákat tárt fel a vizsgálat, amelyet azután folytattak le, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyári gólyatáborában tömegesen lettek rosszul az ott kapott ételtől. Az ételt szállító cég 550 ezer forintos pénzbírságot kapott, tudta meg rtl.hu a kormányhivataltól.

Augusztusban beszámoltunk arról, hogy a Balatonlellén táborozók közül 71-en lettek rosszul, puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, közülük két személyt kórházba kellett szállítani. Mindannyian ugyanattól az ételtől lettek rosszul.

A rosszullétek után eljárás indult a Kóti Mobil Kft. ellen, ami helyben csak tábori éttermet üzemeltetett, az ételt a fővárosi főzőkonyhából, azaz több mint 100 kilométeres távolságból biztosította. A Somogy Vármegyei Kormányhivatal azt közölte, hogy tömeges megbetegedésért felelős kórokozót nem sikerült kimutatni, de a vizsgálat megállapította, hogy az üzemeltető alapvető higiénés szabályokat szegett meg.

Az eljárás tavaly októberben zárult le, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint pedig a hatóság 550 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabott ki, valamint az üzemeltetőt kötelezte a tábori konyha rendbetételére, illetve a higiéniai és egyéb szabályok betartására.

Az rtl.hu kereste a Kóti Mobil Kft.-t, hogy megtudják, szerintük mi okozta a rosszulléteket, de kérdéseikre nem válaszoltak. Azt viszont megtudták, hogy a Kóti Mobil Kft. ellen több eljárás is folyamatban van, a tavalyi bejegyzések szerint „nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkező” és „feketén foglalkoztató” adózóként van feltüntetve, de van ellene végrehajtási eljárás, valamint adóvégrehajtás is.