Karácsonyék szerint nem jó a Momentum kétlistás ötlete, közös ellenzéki indulás kell Budapesten

Budapest
január 20., 16:19

Nem támogatja a Párbeszéd-Zöldek a Momentum ötletét, hogy két külön listán induljon az ellenzék az önkormányzati választáson Budapesten. A javaslatot péntek este dobta be a Momentum frakcióvezető-helyettese:

legyen két külön lista a fővárosban, egy liberális zöld lista, amin a Párbeszéd és a Momentum szerepelne és egy szociáldemokrata baloldali lista, amin az MSZP és a DK.

A Momentum így elérte volna, hogy ne kelljen Gyurcsánnyal egy lapon szerepelnie. Bedő Dávid hozzátette: a párt jövőhéten tart tisztújítást, érdemi döntést csak azt követően hoznak majd. Ha lesz egyáltalán miről, Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek politikusa szombat délután közölte:

nem jó a Momentum javaslata, egy közös ellenzéki listára van szükség.

Szabó szerint az egy dolog, hogy ki lesz a főpolgármester, de látni kell, hogy

„itt nem csak az a tét, hogy ki lesz a főpolgármester, mert lehet Karácsony Gergely úgy is főpolgármester, hogy nincs meg a testületi többség, hogyha sok külön listán indulunk, akkor nagyon sok töredékszavazat elveszhet, és előállhat az a helyzet, hogy a Fidesz akár az LMP-vel, ugye háttéralkuk megkötése révén, de gyakorlatilag többséget szerez a fővárosban.”