Bundagyanú miatt feljelentették a Nyíregyháza felkészülési meccsének játékvezetőit

futball
január 22., 18:33

Bundagyanú merült fel az NB II.-t éppen vezető Nyíregyháza Spartacus felkészülési meccsén – írta meg az osztrák közmédia (ORF). A Nyíregyháza délben az osztrák élvonalbeli Altach ellen játszott, a meccs 1–1-re ért véget. Mindkét gól tizenegyesből született, és az osztrák csapat szerint mindkét esetben meglepte a feleket a játékvezető döntése.

1:23 után látható a két kérdéses 11-es:

link Forrás

„Azon szórakoztunk, hogy a játékvezető a második félidőben teljes mértékben értelmezhetetlen döntéseket hozott. Korábbi labdarúgóként én sem tudtam mire vélni ezeket az ítéleteket, nem beszélve az átlagos futballszeretőről. Az ellenfél (a Nyíregyháza – a szerk.) is egyetértett velünk ezzel kapcsolatban, és fontolóra vettük, hogy lehívjuk a csapatokat a pályáról. Az edzők végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidejét. Rendkívül látványos volt, ahogyan »elfújták« a meccset” mondta az ORF-nek Roland Kirchner, az Altach sportigazgatója.

Szerinte a két csapat edzője (Joachim Standfest és Tímár Krisztián) csak nevetni tudott a játékvezetői döntéseket látva, de az Altach már feljelentést tett az esetről az osztrák Bundesligának és az illetékes rendőri szerveknek.

Az ORF szerint a múlt héten is történt hasonló eset: a Rapid Wien–Slovácko (2–1) felkészülési meccsen három 11-est fújtak be a játékvezetők. A rapid Wien sportigazgatója, Steffen Hofmann a Kronen Zeitungnak azt mondta: „mindkét csapat csak elszenvedője volt a döntéseknek”. (Nemzeti Sport)