Majdnem puccs: 8 szkítát fogtak el, akik fegyverrel akarták átvenni a hatalmat Magyarországon

bűnügy
január 24., 08:38

Titkosnak nem lehetett nevezni azokat az államrend erőszakos megdöntésére készülő fegyveres összeesküvőket, akikre kivételes erők mozgósításával csapott le kora hajnalban a rendőrség, egyszerre 10 helyszínen, szerte az országban.

A csoport tagjaira ugyanis azért figyeltek fel a hatóságok, mert tavaly novemberben a közösségi médiában megosztott videóban jelentették be, hogy átveszik a hatalmat, majd megalakítják a Szkíta Magyarországot. Arról beszéltek, hogy már megkezdték a "nemzeti szabad katonai csapatok" felfegyverzését. Közben lefegyverzésre is készültek, ez a jelenlegi Magyarország rendőrségét érintett volna, a hadsereget pedig át tervezték állítani az oldalukra.

A szkíták ügyesen kitalált, populista programpontja az összes jelenlegi és egykori kormánytag letartóztatása lett volna. A videó megtekintése után a készenléti rendőrség „az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt” indított nyomozást. Sikerült is beazonosítani a tagokat, akikre most csaptak le.

Igaznak bizonyult, amit nagy-nagybácsim, az egykori hortysta katonatiszt mondogatott: a szkíták tényleg nem hangemberek. A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun megyékben, illetve Budapesten egyidőben 10 helyszínen lecsapó 150 rendőr ugyanis tényleg talált fegyvereket is. „Feltehetőleg éles” pisztolyt, AK gépkarabélyt, illetve gáz- és riasztófegyvereket,valamint gumilövedékes fegyvereket és lőszereket is lefoglaltak.

11 emberrel szemben intézkedtek, közülük 7 férfit és 1 nőt hallgattak ki, majd 3 férfit - 43, 68 és 88 évesek voltak - őrizetbe is vettek. A szkíták nem egy halomban élnek köztünk, nincs szkíta negyed, volt ugyanis közöttük murakeresztúri, veszprémi és váci lakos is.

Nemcsak fegyvereket foglaltak le, hanem a magyar állam létét tagadó írásokat is, illetve ami a legjobb, a tervezett Szkíta Magyarország hivatalos személyes okmányait. Úgyis mint személyi igazolványokat és forgalmi engedélyeket, illetve diplomáciai mentességet igazoló iratokat. Ebből indirekt módon következik, hogy szkíta uralom alatt sem kellett volna lóval járni.

Ritkán van puccs Magyarországon, ezért a rendőrség akcióvideója alapján próbáltunk következtetéseket levonni a hatalomátvétel küszöbéig jutó összeesküvőkről.

Jellegzetes szkíta kéztartás, ami a leghíresebb szkítára, Jézus Krisztusra utal. A szkíták arcvonásai elnagyoltak, fejük szögletesebb az átlag magyarénál. A Biblia ezt nem véletlenül hallgatta el:

A szkíták kezén is öt ujj található, a magyarokéhoz hasonló sorrendben:

A szkíták fején nem nő szőrzet:

A miénkkel ellentétben a szkíták vérnyomása annyira ingadozó, hogy a TEK-eseknek akció közben is mérniük kellett azt. Ha szkítával találkozol, fel ne idegesítsd, inkább játssz le neki vízcsobogást vagy búzamezősuhogást a telefonodról!

A szkíták egyébként nemrég hivatalos kisebbséggé próbálták nyilváníttatni magukat, de a parlament nem támogatta az ötletet.