Négy év börtönre ítélték költségvetési csalás miatt az egykori ásványvízkirályt

bűnügy
január 24., 15:18

Költségvetési csalás miatt négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélték szerdán a Kecskeméti Törvényszéken az Aquarius-Aqua Kft. ügyvezetőjét, írja a 24.hu. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 2018-ban ötven vádlottal szemben nyújtott be vádiratot több gazdasági társaság felhasználásával megvalósított, éveken keresztül működő és a költségvetést jelentős mértékben károsító tevékenység miatt. A bűnszervezet a vád szerint belföldi és uniós gazdasági társaság felhasználásával 4 milliárd 246 millió forint értékű vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.A per egyik főszereplője az Aqurius-Aqua Kft. ügyvezetője volt, akinek cége mintegy harminc százalékos részesedéssel rendelkezett abban az időben a hazai piacon. A cég felszámolás alá került, a leányvállalatához tartozó luxusjachtot tavaly árverezték el áron alul. A férfi mindvégig tagadta a bűnösségét az ellene felhozott vádpontokban.

Húsz vádlott már a per elején beismerő vallomást tett, az ő ítéletük már akkor jogerőssé vált. Az ügyvezető mellett a mostani ítéletben mintegy harminc vádlottat ítéltek egytől négy évig terjedő szabadságvesztésre, illetve felfüggesztett börtönbüntetésekre.